I dag bakte jeg surmelkskjeks! Disse er etter god gammel oppskrift:
Surmelkskjeks:
40 gram smør
400 gram hvetemel
250 gram sukker
5 teskjeer hjortesalt
2 dl kefir/surmelkSmelt smøret. Bland alt det tørre og ha i smør og surmelk. Elt alt godt sammen. Deigen er litt klissete så du må bruke en del mel på bakeplata når du kjevler ut ei leiv. Stikk ut rundinger med et kjøkkenglass eller lignende.
Stekes på 200 grader i 8-10 min.
Tusen takk for oppskrift unni.Den er nå skrivt ned og skal testes i morra.Ungene kommer til å bli glad når de kommer hjem fra skolen i morra:D
SvarSlettVi kaller denne for "gammeldagskjeks" eller "spekelasi" :) Husker jeg brukte å dyppe den i mammas kaffekopp da jeg var liten.
SvarSlettHallo Unni,
SvarSlettdas sieht sehr lecker aus. Ich hoffe, ich kann mir das Rezept übersetzen.
Liebe Grüße, Gaby
Hallo Gaby,
SvarSlettDu kann meine ubersetzen werktzug von google benutzen :)
Liebe Grüße, Unni