tirsdag 5. januar 2010

Hjemmelaget fuglemat


I kveld har jeg laget hjemmelagede "meiseboller". Det skal bli deilig mat til fuglene nå som det er kjempemasse snø og is-kaldt her. I morgen er det meldt rekordkaldt vær her i Brattvåg så det er best å forberede seg litt.

Slik gjorde jeg:
Smeltet delfiafett i en kjele.
Fant frem mange bokser med rett kant, slik at innholdet kan taes ut i stivnet form.
Blandet masse lettkokte havregryn, solsikkefrø og diverse fuglefrø, noen rosiner som dessert, hasselnøtter -hele og knuste, samt noen småbiter av tørka brødskorper.
Jeg fordelte så blandingene i boksene, la inn en grov taustump med løkke nederst slik at det holder godt på det stivnede innholdet, så hellte jeg over fettet og lot det stivne.


I morgen blir de hengt opp ute i hagen....

4 kommentarer:

Seascape sa...

Hei Unni :-)
Litt sent men bedre sent en aldri, ønsker jeg deg et riktig GODT NYTTÅR.
Jeg gleder meg til å følge bloggen din i 2010.

Tror jeg må prøve å lage fugle mat også når jeg er tom for meiseboller.

Klem

Lisbeth sa...

Jeg har også lyst til å lage fuglemat og sette det ut til småfuglene. Det er godt med snø her nå og det har vært kaldt over tid. Men så er det dette med at om jeg mater fuglene, mater jeg også katten... Det har jeg ikke hjerte til å utsette de stakkars fuglene for, så enn så lenge er det ikke noe fuglemat her.

Sjarmtroll-Unni -Kystcavalieren sa...

Nei nei nei, nå måtte jeg bare svare her i min egen blogg for å avkrefte siste kommentar.

Du mater IKKE katten med å mate fuglene!

Tvert i mot! Hvis katten din tar fugler (det gjør desverre min også av og til )så er det enda viktigere at fuglene får mat om vinteren!

Man henger selvsagt maten der den ikke er tilgjengelig for katten. Altså i høyden, og der det er litt åpent eller ev. en busk eller tre der fulgene kan se fra og rømme til.

Altså: Det er viktig å mate fuglene! Katten din tar neppe alle ;o)

Lisbeth sa...

Uff, jeg syns det er så trist om han tar fugler. Han har ikke gjort det enda, men jeg ser jo at han har lyst. Jeg har tenkt at om jeg mater fuglene så vil han ha bedre tilgang på fugler og ergo få prøvd seg på å ta dem.

Jeg skjønner at tankegangen min har vært feil, så da skal ungene og jeg finne frem egnede bokser og handle inn til fuglemat i helga.

Tusen takk for at du sier i fra. Jeg krysser fingrene for at pusen min ikke tar fuglene.