lørdag 22. januar 2011

Tuntreet mitt om vinteren

Eg har lenge tenkt at eg burde tatt bilde av tuntreet mitt i alle årstidene. Då passer det kanskje å starte i januar med vinter. Tuntreet mitt står i enden av eigedommen mot vest og på ein bakketopp, der tek det av for den verste stormen. Det er ei gammal lønn. I fuglekassa som Holger laga til meg i fjor bur det fugler. Om vinteren søkjer dei ly og om våren driv dei med andre sysler ;o) I fjor vår var det ein stær som flytta inn. Han fekk seg ikkje dame såg det ut til men vi satsar på han i år!
I 1995 då dei laga vegen her så vart det delvis øydelagt, men etter nokre år kom det seg att. I dag kan det skimtast at nokre greiner er nyare enn dei andre...lønnetrea får nemlig fine krokete armar etter som tida går. Eg liker store gamle krokete tre...


Dene karen satt så fint på postkassehuset ein dag :o)

7 kommentarer:

Utsikt mot Lurfjellet sa...

Den katta var et fantastisk syn, det er jo "Basement cat"! (icanhascheesburger.com, et nettsted med artige bilder av katter og hunder.)

Mariann sa...

Dette var et staselig tre. Store trær er flotte, og dette ser ut til å ha god plass til å vokse.

Wenche sa...

Flott tuntre du har. Kjekt når det er plass til et slikt gammelt, stort tre. Her i bygda gror vi inne av store gamle trær, men heldigvis så er det endelig mange som feller diss trærne som er til iritasjon.

Helen sa...

Så flott tuntre! Det blir spennende å se det i de forskjellige årstidene. Så fint at noen er glad i store staselige trær. Hva blir vel en hage uten litt grønt som skaper tak og lunhet.

Lappverk sa...

Skal ikkje klage på trena rundt meg, men lønnetr....
He du ett skudd til meg Unni, hi hi. Den katten er no heilt snasn!

Petrinetrollmor sa...

Hei ! Så flott tuntre !

Katten på taket var eit artig bilde !!

Klem frå Petrine som ikkje har nokon katt, men ein svært kosete hund:)

Poolkemi sa...

A really nice story to follow about the cats. Great that now i am more aware about the mith.